Sezona 2006 / 2007

S kajakom po Krki
17. junij 2007

Neko lepo nedeljo dne, 17. rožnika 2007, smo se najpogumnejši člani zbora zbrali na Primskovem in se z odpeljali proti izviru reke Krke. Tam sta nas pričakala naša vodiča Janez in Rado, nato pa se je naša odisejada po Krki pričela. Najprej malo učenja osnov in nekaj baletnih potez v kajaku, za občutek. Naprej smo preveslali lep del reke, vmes izvedli nekaj atraktivnih skokov preko jezov. Na sredini kratek postanek za pijačo in nekaj skokov v vodo. Med veslanjem so nas prišle pozdravit tudi rečne želve. Po končanem spustu smo v vinski kleti vodiča Janeza degustirali ponudbo vin, nato pa po pogostitvi z narezkom odšli naprej, do gostilne Daničinih sorodnikov, ki so nam pripravili pujska in ostale dobrote. Po vsej hrani smo si privoščili počitek v senci dreves. Proti večeru pa smo se z lepimi vtisi celodnevnega izleta počasi spet odpravili proti domu...


Gostovanje v Zrečah
16. junij 2007

Društvo pevski zbor Jurij Vodovnik Zreče nas je povabil k sodelovanju na koncertu z imenom Pesmi prijateljstva 2007. V soboto, 16. junija 2007, smo na koncertu sodelovali štirje zbori:
  • MePZ Jurij Vodovnik Zreče
  • ŽePZ Slovenske Konjice
  • MoPZ Oplotnica
  • MePZ Musica viva Kranj - Primskovo
Naš zbor je nastopil s štirimi pesmimi:
  • E. Adamič: Večerna pesem
  • prir. A. Srebotnjak: Jes mam pa konjča
  • S. Mokranjac: Opelo, Duhovni stih
  • spiritual: Down by the riverside
Sobotni dan smo izkoristili še za zadnje prijetno druženje pred počitnicami. Obiskali smo Žičko kartuzijo, Skomarsko hišo na Pohorju ter gostoljubno predsednico zreškega pevskega zbora.


Občni zbor
12. junij 2007

Na seji občnega zbora, dne 12. junija 2007, so delovanje društva predstavili predstavniki delovnih teles društva MePZ Musica viva Kranj – Primskovo. Predsedniku upravnega odbora Emilu Seknetu je bila podeljena zahvala za njegov prispevek k delovanju društva.

Občni zbor je bil volilne narave. V delovna telesa društva so bili izvoljeni naslednji člani društva:

Upravni odbor:
  • predsednik Milica Žagar
  • tajnik Magda Mohorič
  • blagajnik Marinka Ahačič
  • član Mojca Čemažar
  • član Mateja Jenčič
  • član Majda Klančar
  • član Jože Pešak
  • član Igor Šilar
  • član Klemen Lapanja
Nadzorni odbor:
  • predsednik Tanja Kopač
  • član Metka Herman
  • član Pavel Žagar
Disciplinska komisija:
  • predsednik Andrej Pirjevec
  • član Marička Rakovec
  • član Romana Renko

Letni koncert

1. junij 2007

V petek, 1. junija 2007, smo napolnili dvorano v Domu krajanov na Primskovem. Pred zaključkom pevske sezone smo pripravili letni koncert in se poslušalcem predstavili z naslednjim programom:
  • J. Gallus: Resonet in laudibus
  • Z. Kodaly: Pange Lingua
  • S. Mokranjac: Opelo, Duhovni stih
  • traditional: Amazing grace
  • spiritual: Down by the riverside
  • E. Adamič: Večerna pesem
  • H. Arlen: Over the rainbow
  • prir. A. Srebotnjak: Jes mam pa konjča
  • prip. F. Venturini: Nocoj pa, oh nocoj
  • prir. R. Gobec: Iz zemlje gre trsek
K sodelovanju smo povabili Dekliško vokalno skupino župnije Kranj - Primskovo, ki je predstavila del svojega "poročnega" repertoarja:
  • P. Pučnik: Prerodi me, Gospod
  • Gloria: Na krilih ljubezni
  • Gloria: Naj bo lep ta dan
  • J. Robežnik: Ti si moja ljubezen
  • I. Vrčkovnik: Pridi, Polepšaj mi ta dan
Dekliška vokalna skupina župnije Kranj - Primskovo:
Začetki njihovega delovanja segajo v leto 1988, ko je bil v župniji ustanovljen otroški zbor, v katerem so že prepevale nekatere današnje članice. Zbor je kasneje prerasel v mladinski zbor, od leta 2000 pa pod vodstvom akademske glasbenice Diane Novak deluje v današnji zasedbi. Skupina vsako nedeljo in ob praznikih s petjem sodeluje pri bogoslužju, redno nastopa na drugih prireditvah v župniji, ob porokah, včasih pa tudi ob drugih priložnostih.



Gostovanje v Žužemberku

19. maj 2007

V soboto, 19. maja 2007, smo gostovali v Žužemberku. Koncert je bil v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata, ki se dviga nad Žužemberkom.
Predstavili smo se z naslednjim programom:
  1. J.Gallus:RESONET IN LAUDIBUS
  2. J. Bach: PSALLITE DEO
  3. Z. Kodaly: PANGE LINGUA
  4. A. Bruckner: GRADUALE
  5. K. Mašek: AVE MARIA
  6. trad. AMAZING GRACE
  7. spiritual: DOWN BY THE RIVERSIDE
  8. spirit.: GOOD NEWS
  9. sT. sr. Mokranjac: OPELO, DUHOVNI STIH
  10. J. Gruber: SONCE ŽE ZAHAJA
Kljub lepemu vremenu, ki je vabilo v čudovito naravo Suhe krajine, so nas ljubitelji petja prišli poslušat. Pozdravil nas je tudi župan občine Žužemberk. Gostitelji so nas zelo lepo sprejeli. Po koncertu so pripravili tudi prijetno druženje, tako da se je petje nadaljevalo še v pozne ure.




Intenzivne vaje - hotel Bellevue Bohinj

11. maj 2007

Pred zaključnimi nastopi pevske sezone smo se zbrali v Bohinju na intenzivnih pevskih vajah. Hotel Bellevue je 11. in 12. maja odprl vrata samo za nas. Z vajami smo pričeli v petek zvečer. Da so zares intenzivne, smo spoznali v soboto, saj smo prepevali do poznega popoldneva. Kljub temu se je vmes našel čas za druženje in zabavo. Vaje so bile uspešne. Predelali smo celotni program za naš letni koncert.


Slovo od Cilkinega moža

4. april 2007

Med nas je prišla žalostna vest, da je Cilki, naši altistki, umrl mož. Na dan pogreba je skupina pevcev prišla izrazit spoštovanje in izrazit sožalje njej in domačim v mrliško vežico. Ob dvanajstih pa smo se od pokojnika poslovili s pesmimi: Čej so tiste stezice in Oj božime.


Predoslje 2007

9. marec 2007

Območno srečanje pevskih zborov je bilo v letošnjem letu organizirano v kulturnem domu v Predosljah. Nastopi zborov so se vrstili v dveh večerih. Naš zbor se je kot predzadnji nastopajoči v prvem večeru predstavil s tremi zanimivimi pesmimi:
  1. E. Adamič: VEČERNA PESEM
  2. R. Gobec: IZ ZEMLJE GRE TRSEK
  3. M. Gardner: DOWN BY THE RIVERSIDE (črnska duhovna); klavirska spremljava




Smučanje na Voglu
18. februar 2007

Zagnani smučarji in sankači smo se zbrali na Voglu.Smuka je bila odlična, soncu pa je tudi uspelo pogledati skozi oblake. Padcev nismo zabeležili.


Predstavitev spletne strani

23. januar 2007

Spremembe so del življenja. Tako je naša »stara« spletna stran dala prostor »novi«. Pred novim letom jo je Andrej P. obudil k življenju.
Po torkovi vaji nam jo je Andrej tudi predstavil. Še preden so se ugasnile luči projektorja, smo jo pevci sprejeli za svojo. S svežimi novicami, zanimivostmi in debatami na forumu bo lahko dolgo časa ostala aktualna in zanimiva.


Novoletni izlet po stari Ljubljani
30. december 2006

Odpravili smo se na sprehod po novoletno okrašeni stari Ljubljani. Nekateri so se z novo vzpenjačo povzpeli na grad, drugi pa so se pogreli v eni izmed ljubljanskih gostiln... Na Prešernovem trgu smo si ogledali Neishin koncert in se pogreli ob kuhanem vinu...


Božični koncert na Primskovem
28. december 2006

Letošnji drugi božični koncert 28. decembra 2006 v cerkvi na Primskovem so nam popestrila prijetna dekleta iz Vokalne skupine AJDA, ki so izvajala prvi del koncerta v drugem delu delu pa smo Kranjčanom zapeli še mi. Ob božični glasbi smo skupaj s poslušalci preživeli še en lep večer v božičnem času.




Prvi Božični koncert 2006 v Naklem

26. december 2006

V Naklem smo 26. decembra 2006 imeli prvi Božični koncert te sezone. Predstavili smo se številnim obiskovalcem v cerkvi sv. Petra v Naklem. V prvem delu so nastopili naši gostje tega večera Mengeški zbor Svoboda, z zborovodkinjo Nano Weber, v drugem delu pa smo se sami predstavili z osmimi pesmimi.Ob koncu pa sta oba zbora skupaj zapela še Sveto noč brez katere seveda ne sme manjkati noben Božični koncert in Glej zvezdice božje... Po koncertu pa je bilo v dvorani župnišča kratko srečanje zborov s pogostitvijo, ki so jo pripravili gostoljubni organizatorji koncerta - Župnija Naklo.


Slovo od Ovsenikove mame
24. december 2006

Vedno nas je rada poslušala in nas z nasmehom spodbujala iz prve vrste. Zadnjič smo ji zapeli 24. decembra 2006, ko smo se od nje poslovili na kranjskem pokopališču.


Novoletna zabava
16. decembra 2006

Prednovoletno srečanje zbora smo organizirali na Pangerščici, kjer smo preživeli lep večer...
Program je povezoval član one-man banda Emil. Veliko smo se učili matematike in razne izpeljanke iz nje, mama je šla v trgovino, ponavljali smo slovenščino in lahko potrdimo, da smo ženske res verbalno spretnejše od moških. Polona je po svoji stari navadi raztegovala meh, vlak je vozil iz enega konca Slovenije v drugega in vmes ustavljal na vsaki postaji. Vstopilo je seveda veliko potnikov. Nekateri so se peljali na veliki šov večera, za katerega so poskrbeli kar na Pangrščici, ampak o tem iz varnostnih razlogov ne bomo prav veliko pisali. Skratka, na koncu ni nihče ostal brez darila in voščila sopevca, nihče ni bil lačen in nikogar ni zeblo. Ko je padla zadnja bela snežinka one-man Emil banda in smo se spomnili tiste lepe noči, ki je nikoli ne bomo pozabili, je bil najbolj primeren čas, da se poslovimo.


Regijsko tekmovanje odraslih zborov Gorenjske
25. november 2006

Udeležili smo se drugega regijskega tekmovanja ki je potekalo v Škofji Loki. Na tekmovanju kjer je poslušalce najbolj navdušil zbor Vox Carniolus s karizmatičnim dirigentom Micheleom Josio, smo prejeli bronasto priznanje.


Koncert Pesmi štirih v Gimnaziji Kranj

19. november 2006

V sodelovanju z KPZ Mysterium, ŽePZ Dupljanke, smo predstavili tekmovalni program za 2. regijsko tekmovanje odraslih pevskih zborov - Gorenjske. Gostje MePZ Strune - Šentlovrenc pa so samo dan pred koncertom dobili bronasto priznanje na 2. regijskem tekmovanju odraslih zborov Dolenjske, Posavja in Bele Krajine.


Intenzivne pevske vaje v hotelu Bellevue v Bohinju

11. november 2006

11. novembra smo se zbrali v Bohinju na res lepi lokaciji hotela Bellevue v Bohinju, kjer je navdih za svoje ustvarjanje iskala tudi Agata Christie. Preživeli smo dan ob res aktivnih pevskih vajah, zvečer pa smo se tisti, ki nam je ostalo še nakaj moči od napornega dneva, skupaj še poveselili in zapelsali...


Nastop na prireditvi "Košnikova gostilna"

4. november 2006

Musica viva je nastopila na Trefaltovi dobrodelni prireditvi v korist Karitasa »Košnikova gostilna« v družbi Bodečih Než, Kranjskih furmanov, Matije Klanjška in folklorne skupine Ozara. Sodelovanje je bilo načrtovano že za lansko leto, pa je takrat odpadlo.


Nastop na prireditvi ob prazniku Občine Kranj

14. oktober 2006

Ob krajevnem prazniku na Primskovem smo v soboto, 14. oktobra sodelovali na prireditvi, ki je v vročem predvolilnem času potekala v naši dvorani na Primskovem. Zapeli smo Vse najlepše rožice v priredbi Radovana Gobca, novi skladbi iz letošnjega repertoarja - Skladbo Over the Rainbow Harolda Arlena iz filma Čarovnik iz Oza ter Matije Tomca Vlahe. V dvorani ni bilo prav veliko ljudi, prevladovali so starejši ljudje, mladi so bili predvsem gostje tistih, ki kandidirajo na volitvah.


Koncert s povabljenimi zbori - Primskovo

7. oktober 2006

Dopoldan je bila otvoritev razstave ob naši 60-letnici, ki jo je pripravila Metka Herman. Zvečer smo zapeli na koncertu skupaj s povabljenimi pevskimi zbori iz Vrtojbe, Zreč in moškega zbora iz Moosburga na avstrijskem Koroškem. Musiva Viva je zapela Ej tedaj, Vlahe, Petelinček je zapieu in Dajte, dajte. Zbor iz Vrtojbe je med drugim zapel tudi Gularja sem tiela imet, Zrečani pa Ženka mi v goste gre, ki ju pojemo tudi mi. Korošci, ki sicer niso Slovenci, so se potrudili tudi s pesmijo Danila Bučarja Angelček varuh moj. Po koncertu je sledilo prijetno druženje s pevci vseh zborov.


Koncert Visoko z gosti Newport & District Male Voice Choir

2. september 2006

Prvi nastop z našo novo dirigentko Simono Košak.
Iz Velike Britanije je prišel v goste moški pevski zbor NEWPORT& DISTRICT MALE VOICE CHOIR, ki ga vodi John Naylor. Na reviji pevskih zborov letos v Gimnaziji so z nami navezali stik.
V uvodu smo mi zapeli tri pesmi, Angleži pa so odpeli svoj del koncerta ob spremljavi klavirja. Sestavljen je bil iz gromkih pomorskih in vojaških pesmi, angleških ljudskih in umetnih ter priredb popularnih pesmi (Titanic, Vive l'Amour). Koncert so popestrili solistični vložki sopranistke z lepim glasom Judy Foote (Gershwin: Summer time …) in komični solo Rona Burgessa s pesmijo o grdem račku (Andersen), ki jo je pevec tudi odigral.
Za dodatek so nas povabili na oder in skupaj smo zapeli našo državno himno.
Po koncertu je sledila pogostitev in druženje.
Lepo bi bilo, če bi Musica viva gostom kmalu vrnila obisk z gostovanjem v Newportu…