Sezona 2005 / 2006

Koncert Primskovo
4. julij 2006

Preden smo odšli na dopust, smo zapeli še v domači cerkvi na Primskovem in se s tem uradno poslovili od naše zborovodje Damijane Božič Močnik. Upamo, da ne za zmeraj...


Turneja Berlin
23. - 28. junij 2006

Obiskali smo Slovence v Berlinu. V prostorih Slovenskega društva smo skupaj praznovali Dan državnosti.
Srečali smo se z župnikom Dorijem. S svojim petjem smo popestrili nedeljsko mašo. Po maši smo s petjem nadaljevali ter ogreli marsikatero srce.
Pohajkovali smo po Berlinu in si ogledovali številne znamenitosti nemške prestolnice.







Nastop ob proslavi dneva državnosti v Kranju
23. junij 2006

v okviru programa proslave ob dnevu državnosti in 16. rojstnem dnevu Radia Kranj smo nastopili na Slovenskem trgu v Kranju. Zapeli smo dve ljudski pesmi: Danes je jasen dan in Sinoči je pela, nato pa se odpravili na nočno pot v Berlin.


Koncert Merkator Hipermarket Primskovo
16. junij 2006

Popoldne ob petih smo zapeli v Mercator Hipermarketu na Primskovem. Tja smo prenesli tudi našo razstavo iz 60-letnice zbora, ki je bila na slavnostnem koncertu razstavljena v preddverju Doma krajanov na Primskovem. Peli smo skrajšan izbor iz programa koncerta, primeren lokaciji in poslušalcem. Med poslušalci sta bila tudi naša pevka Helena in njen mož Sylvester iz Amerike, ki sta bila ravno na obisku v Sloveniji. Merkator je svoje kupce povabil na naša nastopa v svojih 6. obvestilih z naslednjimi besedami: »V našo družbo smo povabili zbor Viva. Zbor skrbno neguje predvsem slovensko ljudsko in umetno pesem, v svojem programu pa ima tudi dela drugih narodov in dela iz svetovne zborovske zakladnice. Prisluhnite jim tudi vi!«

Zakjuček pevske sezone - gostišče Dežman
13. junij 2006

Torek zvečer - pevci smo se zbrali v gostišču "Dežman" na Kokrici, da bi ob večerji in druženju zaključili pevsko sezono pred turnejo v Berlin. Večerja je potekala v prijetnem vzdušju, prisotni smo bili vsi člani zbora.
Po večerji pa nas je pričakalo presenečenje: Damijana nam je povedala, da se je odločila, da se s turnejo v Berlin od nas poslavlja kot zborovodja , ker je preobremenjena, saj vodi 6 zborov, hodi v službo, skrbi za tri majhne otroke, kar se ji že pozna na zdravju. Odločitev je bila zanjo težka, ker se je v tem času navezala na nas, vendar pravi, da mora gledati najprej nase in na svoje zdravje. Za nas je bila to žalostna novica, čeprav je zbor pred letom in pol prevzela samo začasno, za pol leta. Razumeli smo njene razloge, kljub temu pa nas je veliko imelo solze v očeh. Damijana je srce zbora, orgla, poje z vsemi glasovi in jih podpira, kadar niso gotovi, ko sama zapoje solo s kristalnim glasom, se poslušalcem (in nam) milo stori. Če se nam pesem lepo posreči, dobi poseben izraz na obrazu, po katerem se počutimo kot otroci, ki so jih pravkar iskreno pohvalili. Če ga lomimo, je sicer huda, a nikoli žaljiva, rajši nas primerja s čim, kar je smešno, deluje pa resno...
Da nas ima rada je pokazala tako, da je vsakemu od nas je podarila rdečo vrtnico in omenila možnost, da se kdaj pozneje vrne k zboru, morda kot pevka. Če jo bomo potrebovali kot solistko ali pianistko, pa se jo tudi ne smemo bati vprašati...


Koncert Poljane nad Škofjo Loko
11. junij 2006

V nedeljo popoldan, smo z večino programa nastopili še na dobrodelnem koncertu v cerkvi v Poljanah nad Škofjo Loko, kjer so zbirali prostovoljne prispevke za obnovo zvonikov cerkve Sv. Volbenka. V spomin na prireditev so nam organizatorji podarili lepo spominsko fotografijo cerkve.


Koncert Merkator - Supernova
10. junij 2007

Dan po koncertu smo ob 10.00 uri peli v Merkatorju Supernova.


Slavnostni koncert ob 60-letnici zbora
9. junij 2006

Slavnostni koncert ob 60-letnici zbora je potekal v "svečano" pripravljeni domači dvorani na Primskovem, ki je bila na naše veliko navdušenje spet nabito polna. Povezovalec programa Janez Dolinar nas je pohvalil, da že dolgo ni sodeloval na tako dobro pripravljeni prireditvi.
Vsak obiskovalec je prejel zloženko, sestavljeno posebej za ta namen. Sveža oblika cvetočih češenj na sestavljanki je pospremila program pesmi, nagovore: predsednika Emila, župana občine Kranj Mohorja Bogataja, predsednika KS Primskovo Slavka Erzarja, nekaj preteklih zborovodij, pevcev in prijateljev, ter seznam in fotografijo zbora, ki smo jo pred tem posneli v prostorih Zavarovalnice Triglav.
Po koncertu smo nadaljevali druženje v prvem nadstropju na zakuski.


Generalka pred slavnostnim koncertom ob 60 letnici
2. junij 2006

Generalka pred slavnostnim koncertom ob 60. letnici zbora v Galeriji Ovsenik v Gorenjah pri Kranju.
Pred generalko še slikanje za Gorenjski glas.

Nastop za kulturni praznik na Primskovem
7. marec 2006

Slovenski kulturni praznik smo počastili 7. marca z nastopom v matični dvorani na Primskovem skupaj z učenci Osnovne šole Simon Jenko in folklorno skupino Ozara. Naš prispevek so bile tri pesmi: ljudska Stoji mi polje (Marij Kogoj), Vesna (Alojz Srebotnjak) in Vlahi (Josip Murn - Matija Tomc). Program je obogatil naš pevec Milan Krišelj z občuteno recitacijo pesmi Dragutina Ketteja Pijanec.


Območno srečanje odraslih pevskih zborov
3. marec 2006

Tudi letos smo nastopili na območnem srečanju odraslih pevskih zborov , ki je potekalo v petek in soboto 3. in 4. marca v telovadnici Gimnazije Kranj. Na sporedu smo bili prvi dan kot predzadnji in zapeli Stoji mi polje, Vesno in Vlahe ter poželi pohvalo občinstva. Izkazalo se je, da je bil med poslušalcii tudi zborovodja iz Velike Britanije, ki je izrazil željo po izmenjavi obeh zborov.


Božični koncert Primskovo
6. januar 2006

Maša s koncertnim programom še na »domačem terenu«. Po maši smo »odlično vpeti« zapeli še ostale pesmi s koncertnega lista, v župnišču pa še slovenske ljudske med praznovanjem lepe obletnice naše pevke Vlaste.


Božični koncert Preddvor
6. januar 2006

Božični koncert je bil posvečen spominu na našega Petra. Idejni oče Milan Krišelj je pri povezovanju teksta uporabil pesmi Janeza Medveška, svojega bivšega učenca, ki v svojih delih razmišlja o prijateljstvu, starševstvu, življenju, smrti,… Tudi s Petrom sta se pogovarjala o teh temah.


Božični koncert Naklo
27. december 2005

Snežinke so suhe in debele padale z neba in pokrile zemljo z lepo snežno odejo. V zimski pravljici in božičnem vzdušju, kot ga lahko le sanjamo, smo v cerkvi sv. Petra v Naklem izvedli naš prvi letošnji božični koncert in si zaželeli srečno v novem letu 2006.
Žive jaslice v Postojni
18. december 2005

Prav posebno doživetje je peti v Postojnski jami. V čarobnem predbožičnem času pa še posebej. Ogledali smo si žive jaslice, nato pa sami in skupaj z Eldo Viler zapeli nekaj božičnih pesmi.



Našemu Petru – baritonistu v spomin
25.6.1942 – 11.11.2005

V črni zemlji bom počival,
Mah prerasel bo moj grob,
Al' prijatelj ti boš užival,
Kar mi usojeno ni b'lo.

Del pesmi, ki si nas jo naučil in jo vedno rad prepeval.
Mislim, da te pesmi ne bomo nikoli zapeli, ne da bi – vsak pri sebi ali pa vsi skupaj – obudili spomin na tebe in na tvojo prehojeno pot v našem zboru.


Gostovanje v Šempetru pri Gorici
22. oktober 2005

Koncert v Osnovni šoli Ivana Roba. Gostitelj MePZ Vrtojba. Gost večera tudi zbor Mavrica iz Vrhnike.


Slavnostna akademija v Domu krajanov na Primskovem
15. oktober 2005

Slavnostna akademija v Domu krajanov na Primskovem, v počastitev KS Primskovo.


Koncert v Domu krajanov na Primskovem
1. oktober 2005

Koncert v Domu krajanov na Primskovem, v počastitev praznika KS Primskovo.
Gost večera: mešani pevski zbor Jurij Vodovnik iz Zreč, ki ga vodi mag. Mojca Koban-Dobnik


V jubilejno sezono smo vstopili slavnostno...
6. september 2005

V novo, jubilejno sezono smo vstopili slavnostno. Že na prvi vaji smo v naših vrstah pozdravili nekatere nove in »stare« pevce.
Vsi prav lepo pozdravljeni in dobrodošli!
»September bo še pester!« je rekel predsednik Emil, ko je za rojstni dan čestital Milici, našemu srcu zbora – kot ji radi rečemo. Če kdo ne razume, naj pride na vaje, pa bo videl zakaj…..